Сүттегі майшабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Салака 400, пияз 25, сары май 40, сүт 220, бұрыш, ақжелкен, аскөк, тұз, қызылша салаты үшін: қызылша 200, қант, зире, қарақат немесе лимон шырыны, асқабақ салаты үшін: асқабақ 300, сірке суы 165, су 265, даршын, қалампыр, қалампыр, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған майшабақ пішінге салынып, майдалап туралған пияз, тұз, бұрыш, сары май кесектеріне себіліп, үстіне сүт құйылады, сонда өнімдер жабылады, содан кейін пеште дайын болғанға дейін қақпақ астында қалдырылады. . Қызмет көрсету кезінде ақжелкенге, аскөкке себіңіз. Пісірілген картоп пен салаттармен бірге беріледі - қызылша, асқабақ және т.б. Қызылша салаты келесідей дайындалады: қайнатылған, қабығы аршылған қызылшаны ірі үккіште турап, үстіне қант пен зире сеуіп, үстіне қара немесе қызыл қарақат шырынын құйып немесе лимон шырынын сеуіп, араластырып, бір сағат тұндырады. . Асқабақ салаты келесідей дайындалады: қабығы мен өзегінен тазартылған асқабақты ұсақтап турап, сірке суы, даршын, қалампырмен сұйылтылған тұздықта баяу отта мөлдір болғанға дейін қайнатады.