Ескі тәсілмен борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер төс еті 400 г, ысталған қаз 200 г, шикі қызылша 1, ысталған шошқа еті 100 г, ақжелкен, балдыркөк тамыры 150 г, сарымсақ бірнеше қалампыр, тұздалған қызылша 300 г, жаңа қырыққабат 200 г, пияз 1, шошқа майы 50 г, тұз, дәміне қарай бұрыш, ақжелкен немесе аскөк (шөптер), квас 2 л, қаймақ 1/2 кесе.
Сипаттамасы Үлкен кастрюльге немесе кастрюльге кесектерге кесілген шикі сиыр етін, қазды, шошқа етін, маринадталған қызылшаны шырынмен бірге, кез келген пішінде туралған қырыққабатты, туралған тамырларды, пиязды салып, барлығын кваспен жабыңыз. Мұнда үш күн бойы суда ұсталған үгітілген шикі қызылшаны да қосыңыз. Барлығын тұз бен бұрышқа себіңіз де, кастрюльді отқа қойыңыз. Пайда болған көбікті алып тастаңыз. Көбіктену тоқтаған кезде кастрю- люді алдын ала қыздырылған пешке салыңыз да, борщты 4 сағат қайнатыңыз, кейде араластырыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін борщқа сарымсақ, беконмен езілген қаймақ қосыңыз. Борщқа тары ботқасын беріңіз. Ашытылған қызылша келесідей дайындалады: қызылшаны қабығынан аршып, жұқа тілімдерге бөліп, шыны ыдысқа салып, үстіне қайнаған су құйып, банкаға қақпақ жауып, тоңазытқышта 2 аптаға қояды.