Алма струделі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Ұн 250, жұмыртқа 1 дана., өсімдік майы 40, жылы қайнаған су 60, сірке суы 2, май немесе маргарин 10, майлау үшін, толтыру үшін: алма 1000, мейіз 50, бадам 50, ұсақталған крекер 50, қант 100, даршын 3, қант ұнтағы 50, сары май 10, тұз 3.
Сипаттамасы Ұнға жұмыртқа, тұз, май, су, сірке суын құйып, қатты қамыр дайындайды. Қамыр кедергі жасамайды, бірақ ол қолға жабыспайынша және көпіршіктер пайда болғанша тақтаға соғылады. Тақтаға ұн себіліп, бір кесек қамыр салынады, жылы сумен аздап суланады, қыздырылған ыдыспен жабылады және 30 минутқа қалдырылады. Майлық бос үстелге қойылады, ұн себіледі, үстіне қалыңдығы 5 мм -ге дейін иленген қамыр қойылады, қолды майлықтың астына қойып, қамырды ортасынан шетіне қарай майлық қағаздың қалыңдығына дейін созады, қалған қалың жиектері кесіледі. , пайда болған тесіктер қамыр кесектерімен тығыздалады, сонымен қатар созылады. Қамырды кептіруге рұқсат етіледі, содан кейін өсімдік майымен немесе маргаринмен майланады және қабат бетінің 2/3 бөлігі дайындалған салмамен жабылады. Майлықты бір шетінен көтеріп, струдель бүктеліп, пісіру парағына қойылады, еріген сары маймен майланады және пеште орташа температурада 45 минут пісіріледі, мезгіл-мезгіл маймен себіледі. Ыстық струдель қалыңдығы 5-6 см кесектерге кесіліп, қант ұнтағымен қалың себіледі. Толтырма келесідей дайындалады: алма қабығы аршылып, жіңішке тілімдерге кесіледі. Майға аздап қуырылған нан үгіндісі майланған қамырдың үстіне себіліп, алма, мейіз және ұсақталған бадам немесе жаңғақ біркелкі қабатқа жайылып, даршын қосылған қантқа себіледі.