Сүзбеден жасалған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүзбе 100, жұмыртқа 1 дана., сары май 15, жарма 60, тұз.
Сипаттамасы Сары майды сарысымен езеді, тұздайды, електен өткізілген сүзбе мен сүтке малынған жарма қосады. Сұйық қамыр иленеді, оның соңына шайқалған белки енгізіледі. Қамырдан ұзартылған нан кесіліп, майланған майлыққа салынады, оның ұштары мықтап байланбайды, қайнаған суға батырылады және қайнатылады. Дайын тұшпара тақтаға ауыстырылады және тілімдерге кесіледі. Қызмет көрсету кезінде кішкене ақ крутондарға себіліп, үстіне еріген сары май құйылады.