Балықпен бірге пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамырға арналған өнімдер: ұн -1000 г, сүт - 0,5 л, сарысы - 7 дана, қант - 30 г, ашытқы - 50 г, тұз - 15 г, май - 150 г.
Сипаттамасы Қамырды дайындау: 30-40° дейін қыздырылған сүтке тұз, қант, ашытқы, жұмыртқаның сарысын салып, бәрін араластырыңыз. Алынған қоспаны ұнмен біріктіріп, соңында жұмсартылған сары майды қосып, қамыр илеңіз. Қамырды ашыту үшін оқшауланған жерге қойыңыз, оның барысында массаны қолыңызбен бірнеше рет илеңіз. Дайын қамырды тақтаға торт түрінде жайып, оның ортасына терісі мен сүйектерінен тазартылған шикі балықты салыңыз. Оны тұздап, бұрыш пен туралған көкке аздап себіңіз. Балықтың пішінін бере отырып, торттың ұштарын біріктіріңіз. Сары маймен майланған табаға немесе пісірме табаққа пирог тігісін төмен қаратып қойылады, ұрылған жұмыртқамен майланады және қызарғанша 220-250 ° температурада пісіріледі. Қамыр мен балықтың арақатынасы 1: 0,5 құрайды.