Ірімшік қосылған қатпарлы пирогтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер брынза 400 г. дәміне қарай тимьян, дайын қатпарлы қамыр 400 г. өсімдік майы қызанақ 1-2 дана. зәйтүн жасыл
Сипаттамасы Қатпарлы қамырды дайындаңыз, немесе егер сіз шынымен араласуға ерінсеңіз, жаңадан туралған. Пісіруге уақыт пен ықылас мүлдем болмаған жағдайда, қамырды да сатып алуға болады, мұздатылған қатпарлы қамыр көбінесе дүкендердің сүт бөлімдерінде сатылады. Қызанақтарды тілімдерге кесіңіз. Ірімшікті шанышқымен езіңіз, тимьян қосыңыз. Ұн себілген тақтаға қамырды жайып, әрқайсысының диаметрі 10 см болатын бірнеше шелпек жасаңыз. Оларды өсімдік майымен майланған пісірме табаққа салыңыз. Алдын ала қыздырылған пешке бес-жеті минутқа жіберіңіз, дайын болғанға дейін алып тастаңыз. Салқын. Торттарға ірімшіктің қалың қабатын, үстіне қызанақты салыңыз. Зәйтүнмен безендіруге болады. Туралған шөптерге себіңіз де, пирогты пешке тағы 10-15 минутқа жіберіңіз (қамыр дайын болғанға дейін).