Қатпарлы қамырдың астындағы тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті -300-400 г Пияз, тәтті бұрыш және саңырауқұлақтар (дүкендерде сатылатын барлық дайын балмұздақтарды алуға болады), әуесқойлар үшін - қара өрік (4-5 дана), кез келген жасыл, кілегей -1 кішкене пакет (кез келген май мөлшері), қатпарлы қамыр (екі шаршы), тұз және бұрыш - дәміне қарай. Тауық етінің филесін орташа кесектерге бөліп, күнбағыс майына, тұз бен аздап бұрышқа қуырыңыз. Ет қуырылған кезде пияз, бұрыш, саңырауқұлақ, қара өрік қосыңыз (мен көкөністерді әрқашан көзіме қоямын, бірақ олардың етпен тең пропорцияда болғаны жөн). Барлық қоспаны аздап сөндіруге рұқсат етіңіз, кілегей қосыңыз және дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Барлық масса сұйық болуы керек (кілегей тұздығындағыдай), бірақ құрғақ емес. Қатпарлы қамырдың екі шаршысын пісірме табаққа салыңыз. Дайын тауық еті мен көкөніс массасын маймен майламай қалыпқа салыңыз да, үстіне жайылған қамырмен жабыңыз, сонда торт қоспаны шетінен толығымен жабады. Үстіңгі жағын ұрылған жұмыртқа немесе қаймақпен майлаңыз. Қамырды шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз. 200 градусқа дейін қыздырылған пешке 25-30 минутқа қамыр сәл қызарғанша салыңыз. Ыстық және салқын түрде жеуге болады. соя соусымен өте дәмді.