Күріш тауық қорасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр үшін: жұмыртқа 2, сары май 100 г, қаймақ 200 г, ұн 3 кесе (400 г), дәміне қарай тұз. Толтыру үшін: орташа мөлшердегі тауық еті 1, тауық сорпасы, кілегей 50 г, мускат жаңғағы, ақжелкен, лимон 1/4, күріш 1 стакан, шөптер шоғыры, жұмыртқа 5, саңырауқұлақтар. Кәстрөлге 2 жұмыртқаны құйып, сары май, қаймақ қосып, ұн, тұз қосып, қамыр илейміз. Тауықты пісіріңіз, оны сорпадан алыңыз, сәл салқындатыңыз, төс етін тілімдерге бөліңіз, қалған етті сүйектен алыңыз. Сүйектерді сорпада пісіруге рұқсат етіңіз. Содан кейін 1 1/4 кесе тауық сорпасын құйып, кілегей, мускат жаңғағын қосып, барлығын араластырып, сұйықтықтың жартысы қалатындай қайнатыңыз, майдалап туралған ақжелкенді, бірнеше тамшысын алынған тұздыққа салыңыз. лимон шырынын және барлық тауық етін салқындатыңыз. Күрішті суық сумен жуыңыз, ағызыңыз, қайнаған суға құйыңыз, қайнатыңыз, елекке тастаңыз, суық сумен шайыңыз, кішкене шөптермен 3 стакан қайнаған тауық сорпасына батырыңыз, жұмсақ болғанша пісіріңіз, бірақ қайнап кетпес үшін, тұз. Қатты пісірілген жұмыртқаны (5 дана) тураңыз. Сары май мен қаймаққа бірнеше ақ немесе маринадталған саңырауқұлақтарды қуырыңыз. Барлығы дайын болған кезде, дайындалған қамырды алыңыз, төрттен бір бөлігін тауық етінің қақпағына қалдырыңыз, ал қамырдың үш бейсенбісін қалыңдығы 0,5 см қабатқа жайып, дөңгелек пішін беріп, пісіру парағына салыңыз. . Қамырдың ортасына күріштің жартысын салыңыз, тегістеңіз, қамырдың шеттерін ашық қалдырыңыз. Күрішке жұмыртқаның жартысын, сосын тауық пен саңырауқұлақтың жартысын, қайтадан күрішті, жұмыртқаны және саңырауқұлақ қосылған тауықты күрішке біркелкі салыңыз. Қасықпен тартылған етті тығызырақ ұсақтаңыз, қамырдың шеттерін жоғары қарай тартыңыз, бірақ қамыр жарылып кетпес үшін абайлап алыңыз. Үстіне жайылған қамырдың қалған бөлігінің қақпағын салыңыз, шеттерін қысыңыз, ортасында тесік қалдырыңыз және үстіңгі жағын қамыр пішіндерімен безендіріңіз. Тауық қорасына конус тәрізді тегіс пішін беріңіз. Жұмыртқамен майлаңыз, ыстық пешке салыңыз. Тартылған ет қайнай бастағанда және тауық еті орнынан оңай қозғалса, ол дайын болады. Қалған тауық сорпасын сорпаға пайдалануға болады.