Курник (орысша қабатты торт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қатпарлы қамыр үшін: ұн 220, сары май 150, меланж 20, лимон қышқылы 1, су 110, тұз 2, құймақ үшін: ұн 40, қант 2, жұмыртқа 1/4 дана., сүт 100, еріген сары май 2, тұз 0,5, тартылған ет үшін: жартылай тазартылған тауықтар 500, әтеш тарақтары 20, күріш 50, жаңа ақ саңырауқұлақтар 140, сары май 50, ақжелкен мен аскөк 10, ұнтақталған қара бұрыш, тұз 5 , майлауға арналған меланж 10.
Сипаттамасы Тауық етін дайындау үшін ашытқысыз қамыр илеп, одан құймақ пісіреді, тартылған еттің 4 түрін дайындайды: а) тауықтан - қайнатылған тауықтың етін ұсақтап турап, маймен дәмдейді, б) күріштен - қайнатылған ұсақталған күрішті маймен дәмдейді, туралған норманың 1/4 бөлігін қосады. жұмыртқа, в) саңырауқұлақтардан - қайнатылған және аздап қуырылған саңырауқұлақтарға тілімдерге кесілген қайнатылған әтеш тарақтары, г) жұмыртқадан - қайнатылған жұмыртқаны ұсақтап турап, көк май қосып дәмдейді. Қатпарлы қамырды қалыңдығы 0,5-0,6 см қабатқа жайып, одан екі дөңгелек торт кесіп алады - біреуінің диаметрі кішірек (негізгі), екіншісі үлкенірек (Қақпақ). Кішкене құймақтарды бір қабатқа салады, содан кейін тауықтарды, күрішті, саңырауқұлақтарды, жұмыртқаны кезекпен салады, тартылған еттің әр қабатын құймақпен ауыстырады, тартылған етті конусқа салады, құймақпен жабады, сосын үлкен тортпен және шеттерін қысады. . Түйісу орындары меланжбен майланады. Пирогтың бетін қамырдан кесілген өрнектермен (жұлдызшалар, гауһар тастар және т.б.) безендіріп, меланжбен майлап, пеште пісіргеннен кейін. Тауық еті салмағы кемінде 500 г дайындалады және 100-150 г порцияда беріледі.