Ашытқы қамырынан жасалған Кулебяка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Қамыр үшін: ұн 300
ас маргарині 200
меланж 25
лимон қышқылы 0
4
су 120
тұз 4
тартылған ет (вязигадан
пияз қосылған жұмыртқадан
пияз қосылған қуырылған мяса
жаңа саңырауқұлақтардан
ашытылған қырыққабаттан және т.б.) 500
майлауға арналған меланж 10.
ас маргарині 200
меланж 25
лимон қышқылы 0
4
су 120
тұз 4
тартылған ет (вязигадан
пияз қосылған жұмыртқадан
пияз қосылған қуырылған мяса
жаңа саңырауқұлақтардан
ашытылған қырыққабаттан және т.б.) 500
майлауға арналған меланж 10.
Сипаттамасы Қамыр әдісімен дайындалған ашытқы қамырын қалыңдығы 1 см қабатқа жайып, ені 18- 20 см бойлық жолақтарға кеседі. Жолақтың ортасына тартылған ет бүкіл ұзындығы бойынша қойылады, қамырдың шеттері біріктіріліп, қысылады, пішінделген кулебяка тігісі төмен қаратып параққа қойылады және дәлелдеу үшін қалдырылады. Пісірер алдында меланжбен майлап, 2-3 жерде теседі. Қызмет көрсетер алдында кулебякуды 100-150 г бөліктерге бөліп, ыстық немесе суық күйінде береді.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Ашытқы қамырынан жасалған Кулебяка пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Қамыр үшін: ұн 300, ас маргарині 200, меланж 25, лимон қышқылы 0,4, су 120, тұз 4, тартылған ет (вязигадан, пияз қосылған жұмыртқадан, пияз қосылған қуырылған мяса, жаңа саңырауқұлақтардан, ашытылған қырыққабаттан және т.б.) 500, майлауға арналған меланж 10.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz