Ашытқы қамырынан жасалған Кулебяка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: ұн 300, ас маргарині 200, меланж 25, лимон қышқылы 0,4, су 120, тұз 4, тартылған ет (вязигадан, пияз қосылған жұмыртқадан, пияз қосылған қуырылған мяса, жаңа саңырауқұлақтардан, ашытылған қырыққабаттан және т.б.) 500, майлауға арналған меланж 10.
Сипаттамасы Қамыр әдісімен дайындалған ашытқы қамырын қалыңдығы 1 см қабатқа жайып, ені 18- 20 см бойлық жолақтарға кеседі. Жолақтың ортасына тартылған ет бүкіл ұзындығы бойынша қойылады, қамырдың шеттері біріктіріліп, қысылады, пішінделген кулебяка тігісі төмен қаратып параққа қойылады және дәлелдеу үшін қалдырылады. Пісірер алдында меланжбен майлап, 2-3 жерде теседі. Қызмет көрсетер алдында кулебякуды 100-150 г бөліктерге бөліп, ыстық немесе суық күйінде береді.