Қырыққабат қосылған картоп пирогтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 350, жұмыртқа 1/5 дана., бидай ұны 5, тартылған ет үшін: жаңа қырыққабат 50 немесе ашытылған 60, май 20, жұмыртқа 1/5 дана., пияз 10, сары май 15, тұз.
Сипаттамасы Картопты қайнатады, ыстықтай ет тартқыштан өткізеді, тұз, жұмыртқа қосып араластырады. Жаңа піскен қырыққабатты майдалап турап, пісірме табаққа қуырады, сосын тұздайды, қуырылған пиязды, шикі жұмыртқаны қосып араластырады. Пияз қосылған қырыққабат майға қуырылады және қантпен дәмделеді. Картоп массасын дөңгелек пирожныйларға бөліп, оларға тартылған қырыққабатты орап, пирогтарды жартылай дөңгелек етіп пішіндеп, ұнға пісіріп, қуырады. Сары маймен ыстық күйінде беріледі.