Бауыр салмасы бар құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны 250 грамм, қант 15 грамм, жұмыртқа 1 дана, тұз 5 грамм, сүт 0,5 литр, бауыр 40 грамм, қарақұмық жармасы 10 грамм, пияз 5 грамм, өсімдік майы - 50 грамм.
Сипаттамасы Жұмыртқа мен тұзды жақсылап араластырады, қалыпты мөлшерде белгіленген сүттің жартысын қосады, еленген бидай ұнын құйып, араластыра отырып, сүттің қалған бөлігін қосады. Қамыр жұқа қаймақ тәрізді сұйық болып шығады. Кішкене табаны қыздырады, маймен майлайды және үстіне қамырды құйып, бетіне жұқа қабатпен таратады. Құймақ пісірілген кезде оны табадан шығарады. Толтыру үшін бауырды ұсақтап турайды, қуырады, ет тартқышта ұсақтайды, майдалап туралған және қуырылған пиязды, дайын қарақұмық ботқасын, тұзды, бұрышты қосып араластырады. Толтырма құймақтың ортасына қойылады (қуырылған жағына), құймақтың шеттері тіктөртбұрыш түрінде оралып, табада қуырылады.