Ет салмасы бар құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-9932-1.webp)
Өнімдер Бидай ұны 250 грамм, қант 15 грамм, жұмыртқа 1 дана, тұз 5 грамм, сүт 0,5 литр, ет (целлюлоза) 250 грамм, қайнатылған жұмыртқа 3 дана, пияз 25 грамм, өсімдік майы - 50 грамм.
Сипаттамасы Жұмыртқа мен тұзды жақсылап араластырады, қалыпты мөлшерде белгіленген сүттің жартысын қосады, еленген бидай ұнын құйып, араластыра отырып, сүттің қалған бөлігін қосады. Қамыр жұқа қаймақ тәрізді сұйық болып шығады. Кішкене табаны қыздырады, маймен майлайды және үстіне қамырды құйып, бетіне жұқа қабатпен таратады. Құймақ пісірілген кезде оны табадан шығарады. Толтыру үшін етті ет тартқыштан өткізеді, қуырады, қайтадан қуырылған ұсақ туралған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізеді. Туралған жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып, жақсылап араластырыңыз. Толтырма құймақтың ортасына қойылады (қуырылған жағына), құймақтың шеттері тіктөртбұрыш түрінде оралып, табада қуырылады.