Шафраннан жасалған кулич
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер 2 кг ұн, 5 стакан сүт, 1/2 стакан ашытқы, 15 жұмыртқа, 400 г маргарин немесе май, 700 г түйіршіктелген қант, 1 шай қасық тұз, 1/2 шай қасық. кардамон немесе шафран қасықтары, 10 тамшы лимон майы, 1 стакан туралған бадам және 1 стакан мейіз.
Сипаттамасы Сүтті жаңа температураға дейін қыздырады, ашытқы, ұн қосып жақсылап араластырады. Қамыр көтерілгенде оған 10 сарысы, 5 жұмыртқа, еріген сары май, қант, тұз, кардамон немесе шафран, лимон майы, мейіз, бадам қосылады және көтерілуге рұқсат етіледі. Қамыр қолыңызға жабыспайтындай қалың болуы керек. Содан кейін қамырды қалыптарға салып, мейіз, бадаммен безендіріп, жұмыртқа мен сүтпен майлап, алдын ала қыздырылған пешке салады. Дайын болғанға дейін пісіріңіз. Лимон майын ваниль тамшыларымен немесе раушан майымен алмастыруға болады.