Сұлыдан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: үлпектер 2 стакан маргарин 200 г. жұмыртқа 1 дана. ұн 1 стакан сода 1/2 шай қасық. қант 1 стакан Крем: қант 1 стакан қаймақ 250 г.
Сипаттамасы Сұлы үлпектері алынады (жақсырақ "Қосымша", олар жұмсақ болады), маргаринде қызарғанша қуырылады, қант құйылады. Қоспа салқындатылады (оны үнемі араластырған жөн, әйтпесе ол қазықпен қатып қалады), содан кейін оған 1 жұмыртқа мен 1 стакан му- ки қосып, жақсылап араластырады, содан кейін 1/2 шай қасық сөндірілген сода құйылады. . Біз 3 тең бөлікке және суыққа 15-20 минутқа бөлеміз. Қамыр салқындаған кезде біз крем дайындаймыз: бір стақан қантты бір стақан қаймақпен араластырамыз (тегіс болғанша). Табаны қатты отта қыздырыңыз, қолыңызды суға батырыңыз да, қамырдың 1 бөлігін алып, табаның бетіне жайыңыз. Дайын болғанға дейін 20-10 минут пісіріңіз (пештің мүмкіндіктеріне байланысты). Ыстық (міндетті түрде) тортты шанышқымен тесіп, кілегеймен майлаңыз, шеттерін өткір пышақпен тегістеңіз. Қалған екі тортты да дәл осылай пісіру керек.