Қатлама (тағамдар: өзбек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Дайын катламаны қант ұнтағына себіңіз. 1 кг ұн, 2 стакан су, 2 шай қасық тұз, майлау үшін 1,5 кесе май (шошқа майы) немесе қаймақ, қуыруға арналған 1 стакан еріген сары май, 2 ас қасық. қасық қант ұнтағы.
Сипаттамасы Тұзды жылы суға ерітіп, ұн қосқанда қарапайым ашытқысыз қамыр илеңіз, шарға айналдырыңыз, сүлгімен жабыңыз, 10-15 минутқа қалдырыңыз, 4 бөлікке бөліңіз, әр бөлікті мүмкіндігінше жұқа етіп жайыңыз (1 мм -ге дейін), ұнды азырақ қолдануға тырысыңыз. төсек үстінде. Жайылған қабатты еріген қойдың майымен, еріген сары маймен немесе қаймақпен майлаңыз, содан кейін оны жіңішке илектеу түйреуішке бұраңыз, илектеу түйреуіш бойымен пышақпен кесіңіз, илектеу түйреуішті алып тастаңыз және ортасында тағы бір тілік жасаңыз. тар жолақтар (1,5 см-ден аспайды). Қамырдың әрбір жолағын шеңберге тығызырақ айналдырыңыз (магнитофон таспасы сияқты) және әр шеңберді қалыңдығы 1 см тортқа айналдырыңыз. Маймен майланған қазанда шелпектерді екі жағынан қытырлақ қабық пайда болғанға дейін қуырыңыз.