Бәліш тяп-ляп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Судан, тұздан және ұннан қамыр илеңіз (тұшпараға қарағанда жұмсақ). Одан құймақты жайып, өсімдік майымен майлап, ораммен бұрап, спиральға салып, қайтадан жайыңыз. Қатпарлы қамырды алу үшін осылай 2 - 3 рет жасаңыз. Оны екі бөлікке бөліңіз. Бір шырынды майланған пісірме табаққа салыңыз да, үстіне салманы біркелкі таратыңыз (пияз қосылған тартылған ет, жұмыртқа қосылған қырыққабат және т.б.). Жоғарыдан екіншісімен жабыңыз, шеттерін қысыңыз. Пісіру кезінде әдемі алтын қоңыр қабық пайда болатындай етіп, жұмыртқамен майлаңыз. Бу шығып, торт ісінбеуі үшін шанышқымен шаншыңыз. 200С дейін қыздырылған пешке салыңыз да, дайын болғанға дейін пісіріңіз (қызарғанша).