Тартлеткалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн-550 г, маргарин-140 г, сүт немесе су - 140 г, қаймақ - 70 г, жұмыртқа - 2 дана., түйіршіктелген қант - 20 г, тұз - 6 г.
Сипаттамасы Дайын қысқа қамырды дөңгелек пирожныйларға жайып, желе пішіндеріне салыңыз, қалыптың қабырғаларына басыңыз, ал ортасына бұршақ немесе үрме бұршақ құйып, пеште немесе орыс пешінде 280-300ш температурада пісіріңіз. Пісірген кезде бұршақты төгіп тастаңыз, тартлеткаларды қалыптан абайлап алыңыз. Бұл себеттерде сіз әр түрлі салаттарға, гарнирлерге, жасыл бұршақтарға және т.б. Қамыр үшін маргаринді тегіс болғанша араластырыңыз. Лимон қышқылын, тұзды және қантты суда ерітіп, меланжбен немесе жұмыртқамен біріктіріп, жақсылап араластырыңыз да, араластырған кезде кішкене бөліктерге маргаринге құйыңыз, сосын сода қосылған ұнды қосып, қамырды өте тез илеңіз. .