Бұршақ құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 100 г бұршақ, 10 г өсімдік майы, 40 г сүт, 2 жұмыртқа, 50 г бидай ұны, бір шай қасық қант, жарты шай қасық тұз, 2 г ашытқы, қаймақ.
Сипаттамасы Бұршақтарды қайнатыңыз және пюре дайындаңыз. 40 - 300с дейін салқындатылған пюреге шикі жұмыртқаны, тұзды, қантты, сүтте сұйылтылған ашытқыны, еленген ұнды құрғақ бұршақ дақылдарының салмағына 50% мөлшерінде қосып, қамыр тегіс болғанша араластырыңыз. . Қамырды ашыту үшін 1 1/2 - 2 сағатқа жылы жерге (28 - 30 °) қойыңыз. Қамыр көтерілген кезде одан қуырғыштарды табада немесе пісіру парағында пісіріңіз. Құймақтарды қаймақ, сары май, қышқыл сүт, джем, джем немесе тәтті желе қосылған ыстық күйінде ұсыныңыз. Бұршақ, бұршақ, чина немесе ноқатты дәл осылай дайындауға болады.