Сәбіз қамыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 5-6 дана жуыңыз және тазалаңыз. сәбіз (орташа), аздап суға сөндіріңіз, содан кейін кішкене бөліктерге кесіңіз де, қайтадан 70 г маймен сөндіріңіз. Масса салқындаған кезде оған ашытқы (20 г), ұн (500 г), қант (1/2 кесе), бір шымшым тұз, 1 жұмыртқа, 1 стакан сүт немесе су құйып, қамыр илейді. Қамыр көтерілгеннен кейін одан сүзбе қосылған ірімшік, джем немесе сүт қосылған бәліш, сондай-ақ пісіргеннен кейін джем немесе қаймақпен майланған және сүзбе толтырылған орамдарды жасауға болады.