Орамжапырақ қамыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабаттың кішкене басының 1/2 бөлігін алыңыз, оны ұсақтап тураңыз және жұмсақ болғанша тұзды суға немесе сүтке қайнатыңыз. Қырыққабатқа 60 г май қосып, қайтадан бұқтырыңыз. Қырыққабат сарғайған кезде ол дайын болады. Ашытқы (20 г), ұн (500 г), қант (1/2 кесе), 1 сарысы қырыққабат массасына салынып, қамыр иленеді. Қамыр көтерілгеннен кейін оны тақтаға жайып, қалыппен кесіп, қайтадан көтерілуіне мүмкіндік береді. Қырыққабат қамырынан сіз пирогтарды толтырылған немесе жай ғана үлпектермен дайындауға болады. Ыстық пирожныйларды маймен майлау керек.