Сұйық қылшық ағаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Ұн - 1 стакан Сүт - 1 стакан Қант - 2 ас қасық. жұмыртқа қасықтары - 4 дана. Қант ұнтағы - 1/2 кесе Сарысын дәндер жоғалғанша қантпен сүртіңіз, сүтпен сұйылтыңыз және ұнға құйыңыз. Біртекті массаға дейін илеңіз және қатты көбікке шайқалған ақуыздарды енгізіңіз. Ақырын араластырыңыз. Қамырды қыздырылған майға жұқа ағынмен шұңқыр арқылы басқа бағытта тор түрінде түсіріп, саңылаулы қасықпен майға 1-2 минут батырады.Пішінді қолдануға болады. Дайын қылшық ағашты қант ұнтағына себіңіз.
Сипаттамасы 2. 400 г қылшық ағаш үшін: 160 г ұн, 250 г сүт, 2 жұмыртқа, 30 г сары май, ванилин, 1/4 шай қасық сода, себуге арналған қант ұнтағы, қуыруға арналған май (өсімдік майы, дәлірек айтсақ, күйіп қалмас үшін сары май емес). Жұмыртқаны жақсылап шайқаңыз, сүтті (немесе суды), ванилинді қосып, сода қосылған қоспада еленген ұнды құйыңыз, жақсылап араластырыңыз, еріген майды қосып, біртекті сұйық қамыр алынғанша араластырыңыз. Жарты сағаттан кейін қуыруды бастауға болады. Қуыру: майды қайнағанша қыздырыңыз, қыздыруға арналған қалыпты оған батырыңыз (бір кездері мен оны өте ұзақ уақыт бойы өзім пісірдім, мен тәжірибеден жақсы қыздыру керек екенін білемін), содан кейін оны қамырмен ыдысқа салып, қамырға тек жоғарғы жазықтықтың шетіне дейін түсіріңіз. . Осыдан кейін, жабысқақ қамыры бар қалып қайтадан қайнаған майға ауыстырылады, біраз уақыттан кейін қамыр қалыптан бөлінеді, бұл дайындықты көрсетеді. Шығарыңыз, артық майды ағызып, қант ұнтағына себіңіз.