Грек печеньесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер 150 г май, 450 г еленген ұн, 200 г қант ұнтағы (өте ұсақ), 1 жұмыртқа (тек сарысы жақсы), ванильді қант, 1 қасық коньяк, 150 г. ұнтақталған (кофе тартқышта жақсы) және қуырылған жаңғақ, 1/2 шай қасық сода.
Сипаттамасы Гректер тәттілерді жақсы көреді. Дәстүр бойынша, олар тамақ ішкеннен кейін бір сағаттан кейін (кем дегенде) шай немесе кофе ішеді және оны бөлек тамақ деп санайды. Сондықтан грек тәттілері әсіресе дәмді және хош иісті. Пешті 200oC дейін қыздырыңыз. Қамырды дайындау. Сары май мен қант ұнтағын (100 грамм) үлпілдек көбік пайда болғанша араластырыңыз. Жұмыртқаны (тек сарысы жақсырақ), ванильді қантты, коньякты қосып, жақсылап араластырыңыз. Жаңғақтар, пісіру ұнтағы (немесе сода) мен ұнды араластырып, сұйық массамен (шайқалған) араластырыңыз. Қамырды шарларға жайып, қалың жарты айларды мүсіндеңіз. 25 минут пісіріңіз. Қалған қант ұнтағын себіңіз. Неше порцияға арналған: 10. Пісіру уақыты 25 мин.