Солянка Мәскеу табада
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 - 3 жаңғақ жаңғағы (немесе кез келген басқа аң), 100 г ысталған төс еті, 5 шұжық, 500 г қышқыл ұсақталған қырыққабат, 4 ас қасық томат пастасы, 1 пияз, 2 кесе сорпа, 100 г. кез келген маринадтар, дәміне қарай тұз, бұрыш, 1/2 кесе үгітілген ірімшік. Жаңғақтарды қуырыңыз, етті сүйектен бөліңіз және олардан күшті сорпаны пісіріңіз. Қырыққабатты сығыңыз, сорпаны ысталған төс етінің бөліктерімен, 1 - 2 ас қасық томат пастасымен бірге жұмсақ болғанша бұқтырыңыз. Барлығы дайын болған кезде, шойыннан жасалған терең пішінді немесе табаны алыңыз, түбіне қырыққабаттың біркелкі қабатын салыңыз, оның үстіне кесілген шұжықтармен араластырылған ет кесектерін, ал үстіне қайтадан қырыққабат салыңыз. Үстіңгі қабатты тегістеңіз, оны ойын сорпасында дайындалған қызанақ қосылған дәмді қаймақ соусымен жабыңыз. Ходжеподжада тұздыққа жақсы сіңіп кетуі үшін бірнеше терең тесіктер жасаңыз. Тұздық сіңген кезде ходжеподжды үгітілген ірімшікке себіңіз, маймен себіңіз және алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. Ірімшік пісірілгеннен кейін табаны пештен алыңыз да, ходжеподжды маринадталған жемістермен, зәйтүнмен, саңырауқұлақтармен безендіріңіз.