Бұршақ пен картоп пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 90 г бұршақ, 80 г картоп, 50 г сүт, 10 г сары май, тұз.
Сипаттамасы Суға қайнатылған бұршақ, олар суығанша дереу, ыстық пісірілген картоппен араластырыңыз. Қоспаны ет тартқыштан немесе диірменнен өткізіңіз, өнімдердің аз мөлшерімен електен сүртіңіз. Алынған пюрені 80 - 900с дейін қыздырыңыз, ыстық сүтпен немесе бұршақ қайнатпасымен сұйылтыңыз, тұздап, май қосып жақсылап араластырыңыз. Дайын пюре табаққа үйіліп, жайылмай ұсталуы керек. Қызмет көрсетер алдында сары май, еріген сары май немесе күнбағыс майын немесе сары май маргаринін құйыңыз. Бұршақ, үрме бұршақ, чина немесе ноқатты дәл осылай дайындауға болады. Картоп қосылған бұршақ пюресі пісірілген ветчина, қуырылған шошқа еті, қой еті, туралған ет және балық торттары мен шұжықтарға гарнир ретінде де пайдаланылуы мүмкін.