Майшабақ пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Майшабақ (Филе) - 65 г, картоп - 100 г, пияз - 10 г, ұн - 10 г, май - 10 г, сүт - 150 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Майшабақты филе етіп тураңыз, шайыңыз, картоп пен пиязбен бірге ыдысқа салыңыз, барлығын балық сорпасына немесе суға құйыңыз, қақпағын жауып, баяу отта 25-30 минут қайнатыңыз. Содан кейін сорпаны ағызып, балық пен көкөністерді сүрткіш машинадан немесе ет тартқыштан өткізіңіз. Өткізілген бидай ұнын ыстық сорпамен біріктіріп, қайнатыңыз және сүзіңіз. Содан кейін сол жерге сүртілген майшабақ қосып, араластырып, тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында сорпаны сары маймен және жұмыртқаның сарысы мен ыстық сүттің қоспасымен дәмдеңіз. Жұмыртқа-сүт қоспасының орнына сорпаға қызмет еткенде қаймақ (20 г) қосуға болады.