Ойын пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сұр кекілік - 1/3 дана. немесе қара торғай - 1/8 дана., немесе қырғауыл - 1/8 дана., немесе ақ кекілік - 1/4 дана., ұн - 20 г, май - 20 г, сүт немесе кілегей - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана. Өңделген аңдарды (Орман жаңғағы, қырғауыл, қарақұйрық, кекілік және т.б.) маймен аздап қуырыңыз (Сорпаның дәмін жақсарту үшін) және сорпада пісіріңіз. Дайын ойында етті сүйектен ажырату үшін. Гарнирге 8-10 г филе қалдырыңыз, ал қалған етті ұсақтап тураңыз да, сүрткіш машинадан өткізіңіз немесе ерітіндіге сүртіңіз. Пюре массасына салқын сорпаны жұмсақ консистенция алынғанша қосыңыз. Осылайша дайындалған пюрені тұтынылғанға дейін тоңазытқышта сақтаңыз. Сонымен қатар, ақ тұздықты ойын сорпасында дайындаңыз, ойын сүйектерін қосып, 20-25 минут қайнатыңыз. Содан кейін тұздықты сүзіп, оған ойын пюресін қосып, қайтадан қайнатыңыз. Сорпаны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен, май мен тұзбен дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде, сорпасы бар табаққа, қысқа жолақтарға кесілген ойын филесін немесе екі шай қасықпен кесілген тұшпараны салыңыз.