Голланд стиліндегі жұмыртқалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жұмыртқа 2 дана., крутондар 40, сары май 20, балық 500, голланд соусы 50, ақжелкен 5. Тұздық үшін: сарысы 1/2 дана., сары май 5, сірке суы 2, қара бұрыш 0,2, пияз 5, сүт немесе кілегей 20, лимон 1/10 дана., тұз.
Сипаттамасы "Қапшықта" пісірілген жұмыртқалар крутондардың үстіне қойылады, голланд соусымен құйылады және ақжелкенге себіледі. Гарнирге балық пюресі (сом, көксерке, камбала) беріледі. Тұздық келесідей дайындалады: сірке суы, қара бұрыш бұршағы және майдалап туралған пияз сірке суы толығымен буланғанша қайнатылады, сүт немесе кілегей, шикі сарысы кастрюльге құйылады және қыздырылады, үздіксіз араластыра отырып, дерлік салқын еріген сары май. Дәміне қарай тұз және лимон шырынын қосып дәмдеңіз, қайтадан араластырыңыз және майлық арқылы сүзіңіз. Дайын тұздық аздап қышқыл, орташа қалыңдықта болуы керек.