Ливан тілінде маринадталған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Балық 200, сірке суы 200, балдыркөк 20, ақжелкен 20, ұн 20, өсімдік майы 20, сарымсақ 3, лимон шырыны 5, желкек 2, тұз.
Сипаттамасы Кез келген балық маринадтауға жатады, ал ірілері кесектерге кесіледі, ал ұсақтары тұтастай маринадталады. Су мен сірке суының тең бөліктерінің қоспасы қайнатылады, тұздалады және оған балдыркөк тамыры, ақжелкен қайнатылады. Маринад оттан алынады, салқындатылады және тазартылған және жуылған балық оған 5-6 сағат бойы сіңдіріледі. Содан кейін тұздық сүзіледі, балық ұнға пісіріледі және қуырылады. Ұнды сол майға қуырып, тұздықпен сұйылтады, тұздықты ұсақталған сарымсақ пен лимон шырынын қосып дәмдейді, 5-6 минут қайнатады және салқындатады. Қуырылған балыққа майдалап туралған желкек себіліп, үстіне салқындатылған тұздық құйылады.