Ливан тілінде маринадталған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Балық 200
сірке суы 200
балдыркөк 20
ақжелкен 20
ұн 20
өсімдік майы 20
сарымсақ 3
лимон шырыны 5
желкек 2
тұз.
сірке суы 200
балдыркөк 20
ақжелкен 20
ұн 20
өсімдік майы 20
сарымсақ 3
лимон шырыны 5
желкек 2
тұз.
Сипаттамасы Кез келген балық маринадтауға жатады, ал ірілері кесектерге кесіледі, ал ұсақтары тұтастай маринадталады. Су мен сірке суының тең бөліктерінің қоспасы қайнатылады, тұздалады және оған балдыркөк тамыры, ақжелкен қайнатылады. Маринад оттан алынады, салқындатылады және тазартылған және жуылған балық оған 5-6 сағат бойы сіңдіріледі. Содан кейін тұздық сүзіледі, балық ұнға пісіріледі және қуырылады. Ұнды сол майға қуырып, тұздықпен сұйылтады, тұздықты ұсақталған сарымсақ пен лимон шырынын қосып дәмдейді, 5-6 минут қайнатады және салқындатады. Қуырылған балыққа майдалап туралған желкек себіліп, үстіне салқындатылған тұздық құйылады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Ливан тілінде маринадталған балық пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Из продуктов вам понадобятся Балық 200, сірке суы 200, балдыркөк 20, ақжелкен 20, ұн 20, өсімдік майы 20, сарымсақ 3, лимон шырыны 5, желкек 2, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz