Желедегі балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған балық әдеттегідей қайнатылады. Содан кейін сорпа ағызылады және салқындатылады, ал балық сүйектен мұқият босатылады және кішкене кесектерге кесіледі. Желатин суық қайнаған суға сұйылтылады және толық ісінгенше ұсталады. Содан кейін бұл ерітінді сорпаға құйылады. Қоспа сүзіліп, балықпен, майдалап туралған жұмыртқамен және майонезбен біріктіріледі. Қоспаға жасыл бұршақ қосылады, қалыптарға құйылады немесе пісіру парағына құйылады, туралған шөптерге себіледі және қатайту үшін суық жерге қойылады. Үгітілген желкекпен бірге беріледі. 600 г треска филесі, хек немесе поллок, 3 жұмыртқа, 150 г консервіленген жасыл бұршақ және майонез, 5 г желатин, желе үшін 120 г су және қажет болған жағдайда - балықты, ащы шөптерді, желкек және тұзды дәміне қарай пісіруге арналған.