ЖЕЛЕ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер БЕС ПОРЦИЯҒА АРНАЛҒАН ТАҒАМДАР: Балық - 120 г. Желе - 150 г. КӨКӨНІСТЕР - 20 г.
Сипаттамасы ЖЕЛЕ ДАЙЫНДАУ Ол үшін сізге балық сорпасы қажет - 1000 г желатин - 40 г ақжелкен - 5 г Желатин 200 г суық суға бір сағатқа малынған. Осымен бір мезгілде тартылу жасалады: 2 шикі жұмыртқаны шайқаңыз, 10 г араластырыңыз. жолақтарға кесілген пияз, 900 г суық су, 20 г тұз және бірнеше аскөк сабағын қосыңыз. Ісінген желатин ыстық сорпаға салынып, жігіт қосылады. Қоспа қайнатылады, содан кейін баяу отта бір сағат қайнатылады, зығыр майлық арқылы сүзіледі және салқындатылады. Дайын желе қалыптарға құйылады және мұз салынған ыдысқа салынады. Желенің қалыптардың қабырғаларынан қалыңдығы шамамен 1 см қатып қалуына рұқсат етіледі, желенің қалған бөлігі ағызылады. Қалыптар қайнатылған балық кесектерімен толтырылады, желе қайтадан құйылады және 2-3 сағат бойы суыққа қойылады. Қызмет көрсетер алдында қалыптардың түбі мен қабырғаларын ыстық суға бірнеше секундқа батырады, содан кейін аспикті дөңгелек табаққа жайып, көкөністер мен шөптермен безендіреді.