Ательелерден (алабұғадан) жасалған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Руф немесе алабұға - 150 г, уылдырық - 8 г, ақжелкен - 5 г, балдыркөк - 5 г, пияз - 10 г.Өңделген балықты суық сумен құйып, біртіндеп қыздырып, сорпаны қайнатыңыз, содан кейін көбікті алыңыз, ақжелкен, пияз қосып, пісіруді жалғастырыңыз. 40-50 минут. Дайын сорпаны сүзіп алыңыз және уылдырықтан алынған жігітпен жеңілдетіңіз. Жігіттерді дайындау үшін уылдырықты ерітіндіге ұнтақтаңыз, біртіндеп су құйыңыз (әрқайсысы 1-2 ас қасықтан), біртекті масса алынғанша (Жұмыртқаны жақсылап ұнтақтау керек). Осыдан кейін массаны суық сумен сұйылтыңыз (100 г уылдырыққа 0,4-0,5 л су) және тұз қосыңыз. Дайындалған ерінді сорпаға құйыңыз, жақсылап араластырыңыз, ыдыстарды қақпақпен жабыңыз, қайнағанша қыздырыңыз, көбікті алып тастаңыз және 20-30 минут баяу отта пісіруді жалғастырыңыз. Дайын сорпаны оттан алыңыз да, оны тұндырыңыз (Жігіт түбіне шөгеді), содан кейін сүзгіден өткізіңіз. Балық сорпасының көп мөлшерін дайындаған кезде, ерінді екі сатыда енгізуге болады. Пісіру кезінде сорпаға ақжелкен мен балдыркөк сабағын қосу керек, бұл сорпаға (құлаққа) жағымды хош иіс пен әдемі жасыл реңк береді. Сорпа шыныаяқтарында құлаққа қызмет етіңіз. Бәліш тәрелкесінде жеке-жеке пирогтарға немесе кулебякқа вязига немесе тартылған балықпен бірге беруге болады. Ең жақсы құлақ ұсақ балықтардан - шыршалар мен алабұғалардан алынады.