Махн-шелтаған (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті 300, пияз 80, су 500, лавр, қара бұрыш, тұз. Сиыр етінің төс еті сүйекпен бірге салмағы 30-40 г кесектерге кесіледі, жуылады, кастрюльге салынады, суық сумен жабылады және 30 минут қайнатылады, мезгіл-мезгіл көбікті алып тастайды. Содан кейін пісірілген пияз, лавр, бұрыш бұршағы, тұз қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісірілген ет табаққа салынып, сақиналарға кесілген шикі пиязға себіледі. Бөлек, сорпа ыдыстарда беріледі.