Измири кюфта (Тұздықтағы қой етінен жасалған шарлар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет 140, басты пияз 20, жұмыртқа (Сарысы) 1/2 дана., бидай ұны 5, еріген сары май 20, қызанақ 20, қызыл бұрыш 2, қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қой еті ет тартқыштан екі рет өткізіліп, шикі сарысы, тұз, қызыл және қара бұрыш, майдалап туралған пиязбен дәмделеді. Ұсақталған ет тартылған етден пішінделеді, ұнға пісіріледі, қуырылады, ет сорпасында дайындалған қызанақ тұздығымен құйылады және баяу отта дайын болғанға дейін жеткізіледі. Қызмет көрсету кезінде қызыл бұрыш пен шөптерге себіңіз.