Авзет (Толтырылған бөлке)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 250, нан 500, ақжелкен 40, сары май 100, бадам балғасы 100, жалбыз, эстрагон, аскөк 20, лимон 1/2 дана., сорпа 200, қызыл тұздық 200, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Етті ұсақтап турап, майға қуырып, бадам, ақжелкен мен дәмдеуіштермен араластырады. Кептірілген бөлке көлденеңінен ұзынынан кесіліп, етін алып тастағаннан кейін оны ет, лимон шырыны, сорпа және бұрыш пен тұз қосылған қызыл соуспен араластырады. Нанның астыңғы жартысы фаршпен толтырылады, үстіңгі жартысы жабылады, сорпа мен тұздықтың үстіне құйылады және сұйықтық сіңіріледі. Авзет тілімдерге кесілген әр түрлі жаңа піскен салаттармен бірге беріледі.