Гювеч Белград тілінде
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 250, сиыр еті 250, өсімдік майы 100, күріш 50, қызанақ 750, пияз 180, баклажан 150, тәтті болгар бұрышы 100, асқабақ 200, су 400, ақжелкен, балдыркөк, аскөк 50, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қызанақтарды тілімдерге бөліп, ыдысқа салады. Бұрыш, баклажан мен асқабақты ұсақтап турап, майдалап туралған пиязбен, әтеш шөптерімен және балдыркөкпен араластырып, басқа ыдысқа салады. Барлығын тұздап, бұрыштап, үстіне зәйтүн майын құйып, көкөністерге шырын беру үшін біраз тұруға рұқсат етіңіз. Содан кейін қызанақтың жартысы кастрюльге жіберіледі, басқа көкөністер қосылады, үстіне орташа кесектерге кесілген ет, ал қалған көкөністер қабаты мен жуылған күріш етке қойылады. Қалған қызанақпен жабылған, екі стакан сумен және өсімдік майы мен көкөніс шырыны қоспасының қалдықтарымен жабылған. Қуыруға арналған табаға баяу отта қояды және дайын болғанға дейін сөндіреді.