Тұздықтар (тұздық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Жүгері 150, ақ қырыққабат 50, тәтті қызыл бұрыш 20, тәтті жасыл бұрыш 15, сірке суы 250, пияз 50, қант 40, ұнтақталған бұрыш, балдыркөк тұқымы 1, құрғақ қыша 2, тұз 3.
Сипаттамасы Жүгерінің құлақтары қайнаған сумен құйылады және онда 2 минутқа қалдырылады, содан кейін бір суға құйылады, елекке лақтырылады және дәндер құлақтардан бөлінеді. Ақ қырыққабат, пияз, жасыл және қызыл болгар бұрыштары майдалап туралған. Сірке суы эмальданған ыдысқа құйылады, қант, тұз, ұнтақталған бұрыш, құрғақ қыша, балдыркөк тұқымын құйып, сірке суын қайнатады. Содан кейін дайындалған көкөністерді, жүгеріні салып, өте баяу отта 20 минут қайнатады, үздіксіз араластырады және көкөністер қайнамайтынына көз жеткізеді. Маринад таза шыны ыдыстарға құйылады және герметикалық жабылады.