"ЕГОРКА" уылдырығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 2 кг туристік бұршақ, 1 кг асқабақ, 1 кг қызанақ, 1 кг болгар бұрышы, 1 кг алма, 0,5 кг пияз, 0,5 кг өсімдік. май, 250-300 г қант, 30 г тұз, 50 г 9% сірке суы, дәмдеуіштер. Ащы бұрыш пен шөптер қажет емес.
Сипаттамасы Көкөністерді дайындаңыз: бұршақты тазалаңыз, алмадан тұқымдарды алып тастаңыз, асқабақты қабығынан тазалаңыз. Барлық көкөністерді ет тартқыштан жеке-жеке өткізіңіз. Майды ыдысқа құйыңыз, қыздырыңыз, пиязды төмендетіп, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қызанақты, сірке суын құйыңыз, тұз, қант құйыңыз, араластырыңыз, қайнатыңыз және айналдырылған бұршақты, алманы, асқабақты, бұрышты төмендетіңіз. Жақсылап араластырыңыз және қайнаған сәттен бастап 60 минут қайнатыңыз. Содан кейін дәмдеуіштерді қосып, тағы 10 минут пісіріңіз. Өрт орташа, жақсырақ бөлгішпен. Тез орап, орап, орап алыңыз. Содан кейін салқындатыңыз және сақтауға қойыңыз. 0,5 литрлік 9 банка шығады. бутербродтар үшін және десертті тағамдар ретінде қолданылады. Әсіресе балаларға ұнайды.