"ҚИЯЛ" десерті.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 400-500 г қызыл болгар бұрышы, 120-150 г сарымсақ, 90-100 г тұз, 600-700 г қант, 1,6-1,7 л су, 400 г сірке суы 6%, 2 кг асқабақ, 2 кг алма, 2 кг айва.
Сипаттамасы Піспеген тәтті алмаларды тілімдерге, асқабақты 1х2 см кесектерге, айваны - қабығы бар тілімдерге (үлкендері - 16, кішкентайлары - 8) кесіңіз. Тұздықты дайындаңыз, қайнатыңыз, араластырылған алма мен асқабақты төмендетіңіз, араластыра отырып, 20 минут қайнатыңыз. Содан кейін айваны төмендетіп, тағы 15 минут қайнатыңыз. Қақпақтарды тез жайып, ораңыз.