Айвадан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг айва үшін - 1,5 кг қант, Айва қабығын аршып, кесіп, өзегін алып тастап, тілімдерге немесе тілімдерге бөліп, кастрюльге салыңыз, тек айваны жауып тұратындай етіп суық су құйыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. . Осыдан кейін, айваны саңылаулы қасықпен алып тастап, сорпаны сүзіп алыңыз. Кептелуге арналған ыдысқа қант құйып, айва қайнатқанда алынған 1,5 кесе қайнатпаны құйып, сироп дайындаңыз. Дайындалған айваны қайнаған сиропқа салыңыз, сиропты екі рет қайнатыңыз және айва мөлдір болғанша баяу отта пісіруді жалғастырыңыз. Егер сіз алдымен айвадан тазартылған және жуылған теріні қайнатсаңыз, ал алынған қайнатпада тілімдерге немесе тілімдерге кесілген айваның өзін қайнатсаңыз, джем дәмді және хош иісті болады.