Аштарақтық Толма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 500 г қой еті, 2-3 ас қасық. күріш қасықтары, 2 пияз, 500 г алма, 500 г айва, 50 г кептірілген өрік, 50 г қара өрік, 1,5 ас қасық. қант қасықтары, тұз, бұрыш, эстрагон көктері, тимьян, аскөк, ақжелкен, майоран.
Сипаттамасы (ас үй: армян) Орташа мөлшердегі алма мен айваны таңдап, шайыңыз, үстіңгі бөлігін (дөңгелек) кесіңіз, өзегін кесіңіз. Дайындалған айваларды жарты дайын болғанға дейін қайнатыңыз (шамамен 5 минут пісіріңіз). Толтырмас бұрын алмаға аздап қант құйыңыз. Алма мен айваны жүзім жапырақтарындағы толма сияқты дайындалған тартылған етпен толтырыңыз, кесілген шыңдармен жабыңыз. Кәстрөлге алдымен айва, сосын алма салыңыз. Қатарлардың арасына кептірілген өрік пен қара өрік салыңыз, кішкене сорпаны құйыңыз, табақпен жабыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жауып, майды баяу отта дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Қызмет көрсету кезінде бұқтырылған кезде пайда болған шырынның үстіне құйыңыз, ақжелкенге себіңіз.