"АЛЕНКА" қызылшасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 4 кг қызылша - ірі үккіште, 1,5 кг ұнтақталған қызанақ, 200-250 г 6% сірке суы, 60 г тұз, 200 г қант, 200 г сарымсақ, 0,5 кг болгар бұрышы, 0,5 кг пияз, 3 шоқ ақжелкен, 500 г өсімдік. май, қалауыңыз бойынша ащы бұрыш.
Сипаттамасы Майды қыздырыңыз, туралған пиязды 10 минут қайнатыңыз, қызанақ, сірке суы, сарымсақ, ақжелкен, тұз, қант, бұрыш құйыңыз. Жақсылап араластырыңыз, қызылшаны төмендетіңіз, араластырыңыз, баяу отта 40-45 минут қайнатыңыз, жиі араластырыңыз және қақпақпен жабыңыз. Қызылша дайын болған кезде тез орап, орап, орап алыңыз. Жеке тағам ретінде немесе гарнир ретінде қолданылады.