Африкалық стильдегі кәуап (Мозамбик)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 150, шошқа майы (бекон) 50, сүт 150, сірке суы (9%) 100, томат тұздығы 200, лавр, ыстық және қара бұрыш, майоран, тимьян, тұз.
Сипаттамасы Артқы аяқтың целлюлозасы кәуап сияқты кесектерге кесіледі. Етті қыш ыдысқа салып, майоран мен тимьянды, майдалап туралған ащы бұрыш пен лаврды қосады. Еттің үстіне сүт пен сірке суының қоспасын құйып, суықта 2 күн ұстайды. Осыдан кейін ет алынып, бұқтырылады. Содан кейін еттің әрбір тілімін жұқа тілім шошқа майына (Беконға) орап, кесектерін шашлыққа салып, грильге қуырып, көп мөлшерде қара бұрыш қосылған томат соусымен бірге береді.