Мерекелік стильдегі ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты180 минут
Өнімдер 1,5 кг. сүйексіз жақсы шошқа еті, 1 кішкене сәбіз, 1,5 бас сарымсақ, 100 - 150 мл. күнбағыс майы (немесе жақсырақ - зәйтүн майы), дәміне қарай 1 үлкен лимон, тұз және дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Сәбіз мен сарымсақты ұсақтап турап, етті ұсақтап тураңыз. Содан кейін етті тұз бен дәмдеуіштермен сүртіңіз (мен қара және қызыл бұрыш, сунели құлмақ және қытай дәмдеуіштерін қолданамын) және терең ыдысқа салыңыз. Маймен жабыңыз және үстіне лимонды сығыңыз. Тоңазытқышқа салып, біркелкі маринадтау үшін әр 2-3 сағат сайын бұраңыз, барлығы 12-14 сағат маринадтаңыз. Әдеттегідей пісіру парағында баяу отта кем дегенде 3 сағат пісіріңіз, май-лимон қоспасының қалған бөлігін құйыңыз, содан кейін жай ғана ыстық су құйыңыз. Картопты етке салуға дайын болғанға дейін бір сағат бұрын, олар әдеттегідей пісіріледі. Осылайша дайындалған етті тіпті пісірілген еттің кәдімгі дәміне шыдамайтындарға да ұсынуға болады - мұнда маринадтау арқылы ол толығымен дерлік жойылады! Дайындау уақыты 180 мин.