"Дофине" картопы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 250, жұмыртқа 1/4 дана., сүт 50, ірімшік 50, сарымсақ 2, сары май 15, ұнтақталған қара бұрыш, мускат жаңғағы, тұз.
Сипаттамасы Жұқа тілімдерге кесілген картоп, тұз, бұрыш, мускат жаңғағы және қалыпты үгітілген ірімшіктің жартысы ыдысқа салынады, араластырылады. Сарымсақпен сүртілген және маймен майланған терең қыш ыдыстарға ыдыстың ішіндегісін жайып, қалған ірімшікке себеді, үстіне сары май кесектерін салып, жақсы қыздырылған пешке 40-45 минутқа қояды.