Бауырмен толтырылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызанақ 150, бауыр 50, орама 50, пияз 30, жұмыртқа 1 дана., сары май 10, еріген сары май 5, қаймақ 10, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қызанақтың шыңдары кесіліп, өзегі қызанақтан алынады. Бауыр тілімдері майға аздап қуырылады және сүтке малынған ораммен бірге ет тартқыштан өткізіледі. Майдалап туралған пиязды өткізіп, тартылған етке салады, шикі сарысын, сары майды, көбікке шайқалған белки, тұзды, бұрышты қосады. Тартылған ет иленеді. Қызанақтарды толтырып, таяз табаға салып, әрқайсысына майдың бір бөлігін салып, ыстық пешке қояды. Қызанақтың өзегі електен сүртіледі, ал қызанақ аздап қызарған кезде алынған суспензиямен суарылады. Қызмет көрсетер алдында қаймақпен құйыңыз.