Жас қозының басынан сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Жас қозының басы 300, пияз 50, сәбіз 50, балдыркөк (Тамыр) 30, күріш 50, сары май 10, қышқыл сүт 50, жұмыртқа 1/4 дана., ақжелкен мен жалбыз 5, ұнтақталған қара бұрыш, лимон қышқылы, тұз.
Сипаттамасы Жас қозының басын жақсылап жуып, қазанға салып, үстіне салқын су құйып, қайнатады. Қайнағаннан кейін көбікті, тұзды алып тастаңыз, сәбізді, пиязды, балдыркөк тамырын салып, баяу отта пісіруді жалғастырыңыз. Ет сүйектен шыға бастағанда басын алып, екіге бөліп, миы мен тілін алып, етін сүйектен алып тастайды. Мұның бәрі кішкене кесектерге кесіліп, сүзілген сорпаға салынады, қайнатылған күріш қосылады, сорпа 15 минут қайнатылады, содан кейін қышқыл сүтпен, туралған тік жұмыртқамен, ақжелкенмен, жалбызмен, лимон қышқылымен, ұнтақталған қара бұрышпен және сары маймен дәмделеді. .