Шошқа желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқаның басы мен аяғы - 2,5 кг, тамыры - 250 г, пияз - 150 г, сарымсақ - 100 г, 2 лавр жапырағы, 1 жұмыртқа, бұрыш - 10 бұршақ, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Шошқаның басы мен аяқтарын күйдіріңіз, жуыңыз, бөліктерге бөліңіз және күйдіріңіз, қайтадан жуыңыз және тазартылған және ұсақ туралған тамырлармен бірге суық суға пісіріңіз. Қайнау кезінде көбікті алып тастаңыз. Ет сүйектен жақсы бөлінген кезде, сорпаның қатып қалғанын тексеріңіз. Егер сорпа қатып қалса, кастрюльді оттан алыңыз, етті алыңыз, целлюлозаны сүйектен бөліңіз, сорпаны салқындатыңыз және майсыздандырыңыз. Салқындатылған сорпаға аршылған және жақсылап езілген сарымсақты салып, сорпаны бір табадан екіншісіне бірнеше рет құйып, тұздап, сүзіп алыңыз. Етті табақтарға немесе қалыптарға салыңыз, түбіне қатты пісірілген жұмыртқа мен қайнатылған сәбіз тілімдерін салып, жасыл ақжелкенмен безендіріңіз, сорпаның үстіне құйып, суытыңыз. Желеге үгітілген желкек немесе қыша жағыңыз.