Сірке суы қосылған бұзау етінің басы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзаудың басы, пияз - 1 бас, пияз - 1 сабақ, 1 балдыркөк, 1 сәбіз, бұрыш - 10 бұршақ, тұз - 20г. Тұздық үшін: сарымсақ - 75 г, сірке суы - 20 мл, ет сорпасы - 200 мл, тұз - 15 г.
Сипаттамасы Тазартылған, жуылған бұзаудың кішкене басын төрт бөлікке бөліп, миын алып тастағаннан кейін жабық кастрюльге қайнатыңыз (су бүкіл басын жабуы керек, әйтпесе ет қарайып кетеді). Қайнаған кезде көбікті алып тастап, тазартылған және жуылған көкөністерді, тұз бен бұрышты салыңыз. 2-2,5 сағат пісіріңіз. Басы қайнатылған кезде кастрюльді оттан алып, суытыңыз. Етті сүйектен бөліп, кесектерге кесіңіз (әрқайсысы 50 г) және ыдысқа салыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз. Егер тым көп сорпа қалса, оны жартылай қайнатып, еттің үстіне құйыңыз. Сарымсақты тазалаңыз, оны тұзбен сүртіңіз және ет сорпасы мен сірке суымен сұйылтыңыз. Етті үстелге ыстық күйінде беріңіз. Тұздықты қайықта бөлек қызмет етіңіз.