Інжу арпа қосылған үй шұжығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті (мойын тілігі мен басы) - 1 кг, шошқа қаны - 200 мл, дәмді - 4 г, інжу арпа - 500 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Мойын мен басын қайнатыңыз, етті ет тартқыштан өткізіңіз, бір стақан шошқа қанын, тұзды, бұрышты құйыңыз, дәмді себіңіз, бұл фаршты суға қайнатылған жармамен араластырыңыз (жарманың бір бөлігі тартылған еттің екі бөлігіне). Мұқият жуылған шошқа етінің ішектерін салмамен мұқият толтырып, ішекке ет сорпасын (2-3 қасық) қосып, екі ұшына байлап, бір сағат бойы баяу отта пісіріңіз. Салқындаған кезде шұжықты бірнеше сағат бойы әлсіз түтінмен ыстауға болады.